Goniopora sp.

Familie: Poritidae
Beskrevet: de Blainville, 1830
Region: Stillehavet, Indiske Ocean og Rødehavet

Belysning:

Svag til middel.

Cirkulation:

Svag til middel cirkulation, men vigtigt at den er vekslende og ikke ensrettet.

Fodring:

Phytoplankton og typer af koralfoder som er beregnet til filtrerende dyr (i naturen er op mod halvdelen af deres energioptag phytoplankton).

Farver:

Mange farver typisk i grøn, blå, lilla, pink, brun, rød, gul osv.

Beskrivelse:

Gonioopora sp. er en sart og til tider besværlig koral - især G. stokesi lever i naturen på mudrede sandbunde med masser af næring og det er meget sjældent de forhold vi giver dem i akvarierne. Andre arter af Goniopora sp. lever fastgroet på revet og egner sig måske derfor bedre til akvarieforhold. Så ved køb er det værd at undersøge bunden af korallen, har den mærker er der muligvis bedre chancer for den overlever i akvariet.

Generelt er Goniopora sp. en 6 måneders koral, for de holder sjældent meget længere. Dog holder de generelt bedre i akvarier hvor der er rigeligt næring, fx akvarier med ATS (Algae Turf Scrubber) eller akvarier der kører uden skummer.

Vil man alligevel prøve kræfter med slægten, er det nødvendigt at respekterer dens behov for næring og derfor fodre den fast, den tager dog ikke store foderemner, så det skal være på i størrelsesordenen phytoplankton/zooplankton.

Goniopora sp. vokser næsten altid i en halvkugleform.

Goniopora sp. forveksles let med en slægt i samme familie, nemlig Alveopora sp. Heldigvis er forskellen nem at se ved nærmere eftersyn. Goniopora sp. har 24 tentakler pr polyp, hvor Alveopora sp. har 12.

Arter

G. columna, G. djiboutiensis, G. lobata, G. minor, G.pandoraensis, G. stokesi, G. tenuidens m. fl.

Foder

  • Fiskefoder
  • Mysis - fang-selv

Hjemmelavet fiskefoder

 

Lav dit eget fiskefoder og giv dine fisk de bedste betingelser. Opskriften kan varieres alt efter hvilken type fisk man holder, carnivore/herbivore.

Afhængig af størrelsen på fiskene kan man lave foderet mere eller mindre groft.

Read More

Mysis er små krebsdyr i familen Mysidae. Mysis er godt foder til fiskene og samtidigt er det spændende, at fodre med levende dyr og se fiskenes naturlige jagtinstinkt slå til. I denne guide kan du læse hvor og hvordan du fanger Mysis selv - og tag familien med, det er nemlig noget alle kan være med til!

Read More

Danske saltvandsbutikker

Oversigt over danske saltvandbutikker.

Gå til kortet

Gå til kortet

Coralreef.dk på facebook

Like Coralreef.dk på Facebook og få det hele med.

 Coralreef.dk på facebook.dk

Gå til Facebook

Reefbuilders RSS


Warning: XMLReader::open(http://reefbuilders.com/feed/) [xmlreader.open]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /var/www/coralreef.dk/public_html/libraries/joomla/feed/factory.php on line 44

Warning: XMLReader::open() [xmlreader.open]: Unable to open source data in /var/www/coralreef.dk/public_html/libraries/joomla/feed/factory.php on line 44
Feed not found

Menu

  • 1