Oxypora sp.

Familie: Pectiniidae
Beskrevet: Saville-Kent, 1871
Region: Stillehavet, Indonesiske Ocean

Belysning:

Meget tolerant, men jo kraftigere jo bedre farve.

Cirkulation:

Lav.

Fodring:

Artemia, mysis samt andet småt foder, kan tilbydes flere gange ugentligt.

Farver:

Typisk grøn, pink, beige eller brun. Findes dog ofte med kontrastfulde polypper.

Beskrivelse:

Oxypora sp. er en ret aggressiv koral, så man bør placere den med lidt god afstand til andre koraller. De vokser generelt ret langsomt, men dog ikke mere end man godt kan se god vækst fra år til år. Oxypora sp. vokser både enkrusterende og pladedannende og ofte oplever man begge dele i samme koloni. Har de mulighed for at vokse over sten, vil den gøre det, med et tyndt skelet over stenene - men når den ud til en kant vil den begynde at danne plade i stedet.

Eneste ulempe ved denne ellers nemme koral er, at den er ret aggressiv og kan faktisk lave tentakler om natten som bliver over 20 cm lange.

Oxypora sp. kan være meget svær at skelne fra Echinopora sp., Echinophyllia sp. og Mycedium sp., men Oxypora sp. vokser meget irregulært og har mange små polypper.Det underliggende skelet generelt jævnt, men med små buler. Man kan tydeligt slidser og porer i skelettet hvis det er blotlagt, men vævet skjuler det på den levende koral. Corallitterne er ikke så udprægede som ved de andre.

Det anbefales at bruge handsker når man håndterer Oxypora sp. da det er alm. kendt at man hurtig kan blive overfølsom for den og kan få udslæt.

Arter:

O. aspera, O. convoluta, O. crassispinosa, O. egyptensis, O. glabra og O. lacera.

Foder

  • Fiskefoder
  • Mysis - fang-selv

Hjemmelavet fiskefoder

 

Lav dit eget fiskefoder og giv dine fisk de bedste betingelser. Opskriften kan varieres alt efter hvilken type fisk man holder, carnivore/herbivore.

Afhængig af størrelsen på fiskene kan man lave foderet mere eller mindre groft.

Read More

Mysis er små krebsdyr i familen Mysidae. Mysis er godt foder til fiskene og samtidigt er det spændende, at fodre med levende dyr og se fiskenes naturlige jagtinstinkt slå til. I denne guide kan du læse hvor og hvordan du fanger Mysis selv - og tag familien med, det er nemlig noget alle kan være med til!

Read More

Danske saltvandsbutikker

Oversigt over danske saltvandbutikker.

Gå til kortet

Gå til kortet

Coralreef.dk på facebook

Like Coralreef.dk på Facebook og få det hele med.

 Coralreef.dk på facebook.dk

Gå til Facebook

Reefbuilders RSS


Warning: XMLReader::open(http://reefbuilders.com/feed/) [xmlreader.open]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /var/www/coralreef.dk/public_html/libraries/joomla/feed/factory.php on line 44

Warning: XMLReader::open() [xmlreader.open]: Unable to open source data in /var/www/coralreef.dk/public_html/libraries/joomla/feed/factory.php on line 44
Feed not found

Menu

  • 1