Lav dine egne reefplugs

Du kan selv lave reefplugs til dine koralfragmenter, det er nemt og billigt og det giver dig mulighed for, at lave dem præcis så de passer til dine fragmenter og dit akvarium.

 

Du skal bruge:

  • En skål/kasse
  • Sand/koralgrus
  • Cement(Hvid Portland)
  • Vand
  • Formværktøj - evt. skruekapsel fra sodavand og en kuglepen

Trin for trin guide

I en skål/kasse fyldes der et ca 5 cm dybt lag fugtigt sand - sandet skal være fugtigt for at det holder formen efter formværktøjet. Lad være med at presse sandet hårdt - man opnår bedste resultat med formværktøjet hvis sandet stadig er lidt luftigt.

 

Formværktøjet kan varierer alt efter hvordan man ønsker reefplugs'ene skal se ud. Fx. kan man sagtens bruge skruelåget fra en sodavandsflaske og en kuglepen.

 

Formværktøjet presses forsigtigt ned i sandet, først basen - så spidsen.

 

Resultatet efter formværktøjet skulle gerne være som øverst til højre. Dette gentages til man har det ønskede antal forme.

 

Sand til venstre og Hvid Aalborg Portland cement til højre.

Cementblandingen laves af 2 dele cement og 1 del sand, mængden af vand afhænger lidt af hvilken type reefplugs man laver. Laver man dem med en base og spids som ovenover, plejer jeg gerne at blande således det får konsistens som yoghurt. Så er man sikker på det fylder spidsen godt ud. Jo tyndere man blander, jo længere er det om at størkne ordentligt. Pas på ikke at lave det for tyndt.

 

Formene fyldes forsigtigt med cementblandingen. Når alle formene er fyldt vibreres skålen ganske forsigtigt for at sikre de værste luftbobler slipper ud og formen fyldes helt.

 

Til sidst kan man drysse lidt sand over og lave en lille fordybning i toppen af fragplug'en så er det meget nemmere at lime fragmentet fast med sekundlim.

 

Det færdige resultat - man bør lade cementblandingen sætte sig i mindst en time eller to, derefter kan de forsigtigt tages op og lægges til tørre på en rist eller lign. og man kan lave en ny omgang. Når reefplugs'ene har tørret helt færdigt efter et døgns tid kan de evt. ligges i en skål vand for at fjerne de værste sager. Personligt tager jeg dem i brug med det samme efter tørringen - dette uden problemer.

 

Her ses en fragplug med et stykke Seriatopora hystrix monteret, korallen vokser fint og der er efter 1 måned allerede kalkalgevækst på selve fragplug'en.

 

Tip: Hvis du laver fragmenter af Zoanthus sp. eller andre polypper kan man lave nogle fine "Zoadomes" ved at bruge foliebakken fra Toffifee chokolader.

 

God arbejdslyst!

 

 

 

 

 

Foder

  • Fiskefoder
  • Mysis - fang-selv

Hjemmelavet fiskefoder

 

Lav dit eget fiskefoder og giv dine fisk de bedste betingelser. Opskriften kan varieres alt efter hvilken type fisk man holder, carnivore/herbivore.

Afhængig af størrelsen på fiskene kan man lave foderet mere eller mindre groft.

Read More

Mysis er små krebsdyr i familen Mysidae. Mysis er godt foder til fiskene og samtidigt er det spændende, at fodre med levende dyr og se fiskenes naturlige jagtinstinkt slå til. I denne guide kan du læse hvor og hvordan du fanger Mysis selv - og tag familien med, det er nemlig noget alle kan være med til!

Read More

Danske saltvandsbutikker

Oversigt over danske saltvandbutikker.

Gå til kortet

Gå til kortet

Coralreef.dk på facebook

Like Coralreef.dk på Facebook og få det hele med.

 Coralreef.dk på facebook.dk

Gå til Facebook

Reefbuilders RSS


Warning: XMLReader::open(http://reefbuilders.com/feed/) [xmlreader.open]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /var/www/coralreef.dk/public_html/libraries/joomla/feed/factory.php on line 44

Warning: XMLReader::open() [xmlreader.open]: Unable to open source data in /var/www/coralreef.dk/public_html/libraries/joomla/feed/factory.php on line 44
Feed not found

Menu

  • 1