Mysis - fang-selv-foder

'

Mysis sp. eller Mysider som de også kaldes.

Mysis er små krebsdyr i familen Mysidae. Mysis er godt foder til fiskene og samtidigt er det spændende, at fodre med levende dyr og se fiskenes naturlige jagtinstinkt slå til. I denne guide kan du læse hvor og hvordan du fanger Mysis selv - og tag familien med, det er nemlig noget alle kan være med til!

Der findes omkring 80 arter af Mysis sp. og de findes alle steder fra ferskvand til saltvand. Mysis udmærker sig ved at have et højt fedtsyrer indhold og det er med til at gøre det til en god "fuldkost" for fisk mv. Især søheste har især gavn af Mysis som foder.

 

Redskaber

Spand evt. med låg

Finmasket dafnienet (øjestr. ca 1-2 mm)

 

Hvor og hvordan

Mysis er at finde over alt ved de danske kyster og kan fanges på alle tidspunkter af året, der er dog tidspunkter hvor det er nemmere end andre. Typisk vil man i april-maj begynde at kunne se de små Mysis 5-15 mm - Mysis bliver fra 10 - 30 mm, så alt afhængig af hvor store fisk man har kan det være en god idé, at få fanget rigeligt i god tid. Højsæsonen for Mysis er juli til september og man vil her kunne se store sværme på lavt vand, men her er mysis'ene i den store ende.

Når man skal fange Mysis skal man holde øje ved moler/bådebroer, her vil de typisk stå ved pillerne eller spunspladerne eller hvis man går ud ved stranden ved tangplanter. Nettet føres blot gennem vandet og man kan fange ret mange på ret kort tid.

Lad være med at tage dem i inderhavnen da vandet her som regel er forurenet, men find et godt sted ved ydermolerne.

 

Rengøring og nedfrysning

Når fangsten er i hus er det med at komme hjem i en fart, Mysis har brug for godt og iltrigt vand og holder ikke længe i en spand i et varmt bagagerum. Skyl dem enten i havvand eller i ferskvand og hæld dem direkte i en frostpose som ligges på et plant underlag i fryseren i 10-15 mm tykt lag, så er det nemt at knække af til senere brug.

Sørg for der kommer lidt vand med når du fryser Mysis ned.

 

Fodring

Når man fodre med Mysis, kan man enten fodre med levende eller fra frost. De levende nettes op, så man ikke får vandet med, det er virkelig noget fiskene kan lide, man vil opleve der er stor forskel på at fodre med flagefoder kontra levende, fiskenes naturlige jagtinstinkt bliver pludseligt vakt til live og det er meget fascinerende at se. Fodres der fra frost optøes Mysis terningen og skylles let i rent vand inden det hældes i akvariet.

Fodersammensætning

Råprotein ca 10,5%

Råfedt ca 1 %

Råfiber ca 2 %

 

 

 

 

 

 

 

 

Foder

  • Fiskefoder
  • Mysis - fang-selv

Hjemmelavet fiskefoder

 

Lav dit eget fiskefoder og giv dine fisk de bedste betingelser. Opskriften kan varieres alt efter hvilken type fisk man holder, carnivore/herbivore.

Afhængig af størrelsen på fiskene kan man lave foderet mere eller mindre groft.

Read More

Mysis er små krebsdyr i familen Mysidae. Mysis er godt foder til fiskene og samtidigt er det spændende, at fodre med levende dyr og se fiskenes naturlige jagtinstinkt slå til. I denne guide kan du læse hvor og hvordan du fanger Mysis selv - og tag familien med, det er nemlig noget alle kan være med til!

Read More

Danske saltvandsbutikker

Oversigt over danske saltvandbutikker.

Gå til kortet

Gå til kortet

Coralreef.dk på facebook

Like Coralreef.dk på Facebook og få det hele med.

 Coralreef.dk på facebook.dk

Gå til Facebook

Reefbuilders RSS


Warning: XMLReader::open(http://reefbuilders.com/feed/) [xmlreader.open]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /var/www/coralreef.dk/public_html/libraries/joomla/feed/factory.php on line 44

Warning: XMLReader::open() [xmlreader.open]: Unable to open source data in /var/www/coralreef.dk/public_html/libraries/joomla/feed/factory.php on line 44
Feed not found

Menu

  • 1